• Till navigationen
  • Till innehåll
foretag.stockholm.seFör företagare
  • Navigation
Sök på foretag.stockholm.se

Du är här: Startsidan / Regler & Ansvar / Livsmedelsregler / Livsmedelskontroll / Kontrollrapport

Kontrollrapport

Kontakt

Övergripande information för staden

  • RSS

Efter kontrollen kommer du att få en skriftlig rapport med sammanfattning av resultatet, en kontrollrapport. Den skickas med e-post eller vanlig post till den företagare som driver verksamheten enligt vårt register.

Vid en kontroll kontrolleras oftast flera olika krav. För vart och ett av de kontrollerade kraven bedömer inspektören om verksamheten uppfyller lagstiftningen, eller om det är en avvikelse. Detta ska tydligt framgå i rapporten. I rapporten står också

  • anledningen till besöket
  • om besöket var föranmält eller oanmält
  • inspektörens namn
  • vem som var med från ert företag under kontrollbesöket
  • var ni kan hitta mer information och hur ni gör om ni har synpunkter eller frågor på innehållet i rapporten.
Utan avvikelse

Om det inte har konstaterats några avvikelser vid inspektionen så innehåller rapporten en kortfattad beskrivning av vad som kontrollerades. Resultatet symboliseras av en grön "checkbox" på framsidan av rapporten.

Svaret uppdaterat 10 april 2018

Med avvikelse

När det har konstaterats en eller flera avvikelser vid kontrollen framgår detta av en röd symbol föreställande ett kryss, på framsidan av rapporten. Under krysset listar inspektören avvikelserna kortfattat.

Dessutom skriver inspektören en kortfattad listas med allt som kontrollerades, alltså även det som var utan avvikelse. Det görs under en blå symbol som föreställer ett förstoringsglas.

För avvikelserna ges en noggrannare beskrivning på sidan två. Där kan du läsa vilka omständigheter som ligger till grund för bedömningen, vad lagkravet är och på vilket sätt miljöförvaltningen kommer att följa upp att avvikelsen åtgärdas.

Svaret uppdaterat 10 april 2018

Senast uppdaterad 10 april 2018

Skicka till

  • FacebookFacebook (länk till annan webbplats)
  • TwitterTwitter (länk till annan webbplats)
  • LinkedInLinkedIn (länk till annan webbplats)
  • Tipsa om en sidaTipsa om en sida

Kontakt gällande Kontrollrapport

  • Företagsservice
  • Nätverk & Möten
  • Tillstånd & Avgifter
  • Regler & Ansvar
    • Transporter
    • Rökning på uteserveringar
    • Fristående förskola och skola
    • Solarier
    • Hälso- och sjukvård
    • Avfall
    • Lokala föreskrifter
    • Miljöregler
    • Fastighetsägare
    • Livsmedelsregler
      • Frågor och svar om livsmedelshantering
      • Starta livsmedelsverksamhet
      • Tillfällig livsmedelsverksamhet
      • Förändringar i verksamheten
      • Egenkontroll för livsmedel
      • Att tänka på för olika verksamheter
      • Livsmedelskontroll
        • När inspektören kommer
        • Kontrollrapport
        • Klagomål och misstänkta matförgiftningar
      • Livsmedelslagstiftningen
      • Lokal och utrustning
      • Märkning och presentation
      • Tipsa miljöförvaltningen
      • Risk för fusk med tonfisk
    • Gatuarbeten
    • Renhållning
    • Brandskydd
    • Begravning - Vita boken
    • Byggregler
  • Mark & Lokal
  • Upphandling & Entreprenad
  • Lyssna
  • Language
  • Kontakt
    • Kontakta oss om företagande
    • Fråga företagslotsen
    • Fråga evenemangslotsen
  • Populära funktioner
    • A-Ö för företagare
    • Köpa och sälja företag
    • E-tjänster för företagare
  • Mer om företagande
    • Starta eget företag
    • Statistik om Stockholm
    • Stockholmskonjunkturen

På foretag.stockholm.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?

Jag godkänner